ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

gvgj82G7Σύντομο Βιογραφικό

Η Ευαγγελία Σούπη είναι λογοθεραπεύτρια απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας της ΣΕΥΠ του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων και μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ).

Αποφοίτησε από το τμήμα Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Ηπείρου το 2008 αφού ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στην Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία “Η Μέριμνα” Ιωαννίνων. Έκτοτε εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε Θεσσαλονίκη, Αριδαία και Ιωάννινα στη διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών λόγου, μάθησης και κατάποσης.

Aπό το 2010 διατηρεί ιδιωτικό κέντρο λογοθεραπείας στα Ιωάννινα. Συντονίζει ομαδικά προγράμματα λογοθεραπείας παιδιών και ενηλίκων, κατασκευάζει θεραπευτικό υλικό και γράφει στο ιστολόγιο Λογο…θεραπεία!. Παράλληλα συνεργάστηκε με το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Ιωαννίνων για την εποπτεία φοιτητών και την κατάρτιση προγραμμάτων λογοθεραπείας.

Τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νευρογενείς διαταραχές λόγου, τις μυο-λειτουργικές διαταραχές του στόματος και τη γλωσσική ανάπτυξη. Έχει εκπαιδευτεί στο Γλωσσικό Πρόγραμμα MAKATON και έχει βασική κατάρτιση στο Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS και στη Μέθοδο TEACCH. Εφαρμόζει τη Μέθοδο Νευρολειτουργικής Αναδιοργάνωσης της Beatriz Padovan, τη Μυολειτουργική Θεραπεία και την Oral Placement Therapy για τις λειτουργίες του στόματος και τη μέθοδο Φωνοθεραπείας Integrated Voice Therapy (IVoiceT). Επιμορφώνεται διαρκώς παρακολουθώντας σεμινάρια εξειδίκευσης και εκπαιδεύεται σε νέες μεθόδους αποκατάστασης των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης.

Σπουδάζει «MSc Διαχείριση Γήρανσης & Χρόνιων Νοσημάτων» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Κράτα το

Advertisements