Λογοθεραπεία Παιδιών

Τα περισσότερα παιδιά κατακτούν δεξιότητες γλώσσας και ομιλίας εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων. Όταν συμβαίνει σοβαρή απόκλιση από τις συνηθισμένες ηλικιακές νόρμες τότε ενδεχομένως να υπάρχει μία αναπτυξιακή διαταραχή λόγου.

child-1864718_960_720

Στις ατομικές συνεδρίες λογοθεραπείας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που βιώνει ένα παιδί από τη βρεφική μέχρι και την εφηβική ηλικία όπως:

  • Αναπτυξιακές διαταραχές ομιλίας (αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, διαταραχές της ροής της ομιλίας, δυσαρθρία, λεκτική δυσπραξία)
  • Γλωσσικές διαταραχές (διαταραχές της γλωσσικής ανάπτυξης που μπορεί να οφείλονται σε νοητική υστέρηση, σε κώφωση/ βαρηκοϊα, αναπτυξιακή γλωσσική διαταραχή, πραγματολογικές διαταραχές της χρήσης της γλώσσας όπως στον αυτισμό, σύνδρομο Asperger κλπ.)
  • Μαθησιακές δυσκολίες
  • Μυολειτουργικές διαταραχές/ διαταραχές του στοματο-προσωπικού συστήματος (π.χ. ανοιχτή δήξη, στοματική αναπνοή)
  • Διαταραχές κατάποσης (δυσφαγία) και προβλήματα σίτισης
  • Διαταραχές φωνής (δυσφωνία)

Οι συνεδρίες λογοθεραπείας μας διαρκούν τυπικά 45′, είναι εξατομικευμένες και ακολουθούν ένα προσεκτικά δομημένο πρόγραμμα βασισμένο στις ανάγκες και στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού. Έχοντας ως βασικό εργαλείο το παιχνίδι εφαρμόζω τα επιστημονικά δεδομένα και τις νέες γνώσεις με ευχάριστο για τα παιδιά τρόπο και με σεβασμό στην προσωπικότητά τους. Παράλληλα οργανώνω συμβουλευτικές συνεδρίες για τους γονείς σχετικά με όποια θέματα σας απασχολούν σχετικά με την ανάπτυξη του παιδιού. Φυσικά δίνεται η δυνατότητα παραπομπής σε θεραπευτές, γιατρούς και ειδικούς σχετικών ειδικοτήτων – εξωτερικούς συνεργάτες εφόσον παραστεί ανάγκη.

Σε περιπτώσεις αδυναμίας μετακίνησης του παιδιού στον χώρο του θεραπευτηρίου λόγω κινητικών ή άλλων ιατρικών προβλημάτων, επικοινωνήστε μαζί μου για να ορίσουμε ραντεβού κατ’ οίκον.